Žihľavová plnka
10.04.2020
Od stredy mesiac ubúda a my toto obdobie až do novu využívame na očistnú žihľavovú kúru. A nielen v podobe čajov. Konzumujeme aj samotnú žihľavu.
Dnes na pôstny Veľký piatok bola žihľavová polievočka, recept nájdete v tomto staršom príspevku.
A včera ďalší z perfektných žihľavových receptov - žihľavová plnka.
10 bielych rožkov
7 vajec
200 ml mlieka
čierne korenie
muškátový oriešok
kurkuma
350 g hydinového mäsa (my používame domáce králičie mäsko)
tuk (ideálne bravčová masť, maslo)
2 väčšie hrste mladej žihľavy (vrcholčekov)
1 PL petržlenovej vňate
1 PL pažítky
1 KL prášku do pečiva
soľ, môže byť aj cesnak
-----------------------------------
Postup:
Mäso pokrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, opečieme na tuku. Rožky pokrájame a namáčame do mlieka. Vo vajciach si rozmiešame všetky koreniny, bylinky, prášok do pečiva a soľ, rožky zmiešame s opečeným mäsom, zalejeme vajciami, zamiešame a vylejeme na vymastený pekáč a pečieme približne 30 minút na 200 °C.
Fajné, chutné, chrumkavé :-) Vyskúšajte!